Онлайн-чат Telegram
без перерви та вихідних
НОВОТИРАЛ (тиреотом) / NOVOTHYRAL (thyreotom)
табл. 75 мкг / 100 шт.
1199,00 грн.
МОВЕНТИГ, МОВАНТИК (Налоксегол) / MOVENTIG, MOVANTIK (Naloxegol)
табл. п/о 12,5 мг / 30 шт.
5984,00 грн.
ГЕМАНГИОЛ (Пропранолол) / HEMANGIOL, HEMANGEOL (Propranolol)
р-р д/орал. прим. 3,75 мг/мл, фл. / 1 шт.
12360,00 грн.
БРЕВАКТИД (Хорионический гонадотропин) / BREVACTID (Chorionic gonadotropin)
сух. в-во д/п ин. р-ра 5000 МЕ амп., с раств. в амп. 1 мл / 1 шт.
2818,32 грн.
ПЕТНИДАН сироп (Этосуксимид) - аналог Суксилеп / PETNIDAN (Ethosuximide)
сироп д/перорал. прим., 250 мл, фл. / 1 шт.
3202,85 грн.
НОВАМИНСУЛЬФОН (Метамизол натрий) / NOVAMINSULFON (Metamizole)
капли д/приема внутрь 500 мг/мл, фл. 50 мл / 1 шт.
1701,92 грн.
КСИПОГАММА (Ксипамид) / XIPAGAMMA (Xipamide) 40
табл. 40 мг / 100 шт.
584,00 грн.
КАРДИКЕТ РЕТАРД (Изосорбида динитрат) / CARDIKET RETARD (Isosorbide dinitrate) 40
табл. пролонг. дейст. 40 мг / 50 шт.
316,39 грн.

Прояви СДУГ у дівчаток і жінок

01 Марта 2024
Багато хто звик вважати, що від синдрому дефіциту уваги та гіперактивності страждають хлопчики шкільного віку. Але у дівчаток його просто рідше діагностують і тому від СДУГ страждають, не знаючи свого діагнозу, у тому числі й дорослі жінки. Розбираємось, чому так відбувається

Існує хибна думка, що синдром дефіциту уваги та гіперактивності (СДВГ) зустрічається в основному у хлопчиків. Це не так, просто дівчаткам діагноз ставлять у кілька разів рідше: за деякими даними, 50-75% жінок із СДУГ живуть і не знають про свій діагноз. Це впливає на їхнє життя, роботу та самооцінку і навіть може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям та законом.

СДУГ - це порушення розвитку нервової системи, його діагностують у середньому у 10% дітей. Виявлятися він може цілим комплексом симптомів, пов'язаних із труднощами утримання уваги, концентрацією на навчальних та робочих завданнях, імпульсивністю, надмірною руховою активністю. Десятиліттями, навіть якщо людина намагається щосили, вона може забувати терміни, плутати інструкції та приїжджати в аеропорт не того дня.

Сам термін «СДУГ» зазвичай викликає перед очима образ школяра, що стрибає за класом. Але синдром не обмежується лише хлопчиками. У жінок та дівчаток спостерігаються ті ж загальні симптоми СДУГ, що у чоловіків та хлопчиків. Однак у дівчаток і жінок це порушення частіше проявляється неуважністю, надмірною комунікабельністю, забудькуватістю, надмірною балакучістю або труднощами з керуванням часом. У хлопчиків та чоловіків частіше спостерігаються гіперактивність та імпульсивність.

Крім того, дівчаткам ставлять діагноз СДУГ в середньому на п'ять років пізніше, ніж хлопчикам, оскільки у них симптоми стають більш вираженими після статевого дозрівання, коли відбувається викид естрогену. Якщо у хлопчиків симптоми СДВГ зазвичай зменшуються при досягненні статевої зрілості, то у дівчаток — навпаки. Тяжкість СДУГ у жінок часто визначається гормональним циклом: гормональні коливання перед менструацією можуть призвести до погіршення симптомів. Більше того, підвищення рівня естрогену та прогестерону може призвести до зниження ефективності ліків від СДУГ.

Незважаючи на очевидні гендерні відмінності, дослідження здебільшого зосереджені на СДУГ у чоловіків. Обсяг наукових праць, які вивчають СДУГ у жінок, повільно збільшується, але їх все ще менше, ніж аналогічних робіт про чоловіків та хлопчиків. Крім того, на видимість СДУГ впливають соціальні упередження: жінкам загалом приписують імпульсні витрати, перепади настрою, нетерплячий характер. Через це у тих, хто потребує медичної допомоги, надається обмежений доступ до діагностики та підтримки.



23 Февраля 2024
Медики назвали знайомий і дуже корисний для здоров’я серця продукт, що володіє унікальним складом і зменшує загрозу смерті на 45 відсотків.
15 Февраля 2024
Побічні ефекти та низька прихильність до тривалої терапії — основні причини неефективності протиостеопоротичної терапії. Відкриття сигнальної системи, що складається з рецептора активатора ядерного фактора κВ (RANK), його ліганда (RANKL) і остеопротегерину (OPG), що є основним регулятором процесів диференціювання, функціонування та апоптозу остеокластів, здійснило прорив у розумінні патофізіології остеопорозу.
09 Февраля 2024
Препарат, який зараз тестується, працює не на знищення ліпопротеїну А (Lp(a)) після його утворення. Він запобігає його утворенню в організмі. У Monash Health вирішили перевірити, як він працює. Вчені випробували його на 114 добровольцях різного віку, походження і статі.
31 Января 2024
Життя чоловіка з передінфарктним станом було врятовано під час першої в Україні операції на серці із застосуванням інноваційного робота Da Vinci, яку було проведено у Львові.
18 Января 2024
Єгиптський дієтолог розкрив секрети похудіння
12 Января 2024
Поздоровляємо всіх батьків, кому пощастило на донечок!
01 Января 2024
З прийдешнім Новим Роком, щановні клієнти!
25 Декабря 2023
Пару слов о том, что мы с вами в эти дни, сопереживаем и готовимся к новому году
14 Декабря 2023
Мы делимся с вами информацией как лучше прожить застолье, по совету диетологов
07 Декабря 2023
Мифы и правда о генерических препаратах
Допомога
Реєстрація
У верхньому правому куті натисніть на покликання «реєстрація». Ви перейдете в реєстраційну форму, яку потрібно буде заповнити.
Детальніше
Доставка замовлення
Умови доставки замовлення
Детальніше
Пошук препарату
Пошук ліків організовано таким чином, щоб Ви змогли знайти ліки, що Вас цікавлять, навіть якщо Ви не впевнені в правильності написання його назви, а також запропонує Вам аналоги цих ліків
Детальніше
Повернення та обмін медикаментів
Відповідно до Правил реалізації лікарських засобів, лікарські засоби, предмети санітарної гігієни, лікарські косметичні засоби належної якості не підлягають обміну чи поверненню.
Детальніше
Оформлення замовлення
Послідовно введіть медикаменти, що цікавлять Ваc, за допомогою рядка пошуку
Детальніше
Способи оплати
06 Апреля 2024
Багато симптомів СДУГ усуваються за допомогою поведінкової терапії та медикаментів; однак, навіть при комбінованому лікуванні, у третини пацієнтів все ще є симптоми.
06 Апреля 2024
Багато симптомів СДУГ усуваються за допомогою поведінкової терапії та медикаментів; однак, навіть при комбінованому лікуванні, у третини пацієнтів все ще є симптоми.