Онлайн-чат Telegram
без перерви та вихідних
НОВОТИРАЛ (тиреотом) / NOVOTHYRAL (thyreotom)
табл. 75 мкг / 100 шт.
998,00 грн.
ГЕМАНГИОЛ (Пропранолол) / HEMANGIOL, HEMANGEOL (Propranolol)
р-р д/орал. прим. 3,75 мг/мл, фл. / 1 шт.
4369,00 грн.
МОВЕНТИГ, МОВАНТИК (Налоксегол) / MOVENTIG, MOVANTIK (Naloxegol)
табл. п/о 12,5 мг / 30 шт.
4430,00 грн.
ПЕТНИДАН сироп (Этосуксимид) - аналог Суксилеп / PETNIDAN (Ethosuximide)
сироп д/перорал. прим., 250 мл, фл. / 1 шт.
3348,43 грн.
НОВАМИНСУЛЬФОН (Метамизол натрий) / NOVAMINSULFON (Metamizole)
капли д/приема внутрь 500 мг/мл, фл. 50 мл / 1 шт.
1779,29 грн.
КСИПОГАММА (Ксипамид) / XIPAGAMMA (Xipamide) 40
табл. 40 мг / 100 шт.
584,00 грн.
КАРДИКЕТ РЕТАРД (Изосорбида динитрат) / CARDIKET RETARD (Isosorbide dinitrate) 40
табл. пролонг. дейст. 40 мг / 50 шт.
322,72 грн.
ТИРОЗОЛ (Тиамазол) / THYROZOL (Thiamazole)
табл. п/плен. оболочкой 10 мг / 50 шт.
470,02 грн.

Залізовмісні добавки: швидке рішення з наслідками

31 Мая 2024
Спільне вживання солей заліза з вітаміном С посилює окислювальний стрес у шлунково-кишковому тракті, що призводить до утворення виразок у здорових людей, загострення хронічних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту та може призвести до раку.

Останнім часом спалахнули енергійні дебати щодо токсичних побічних ефектів самостійного прийому нутрицевтиків. Про користь вітаміну З здоров'ю широко повідомлялося. Було показано, що вітамін С має антиоксидантну дію в низьких дозах, але, навпаки, у високих дозах він стає прооксидантом. Дослідження показали, що часто відбувається споживання вітаміну С вище за рекомендовану добову норму, що пояснюється збільшенням кількості добавок на додаток до дієтичних джерел.У нещодавньому звіті вказані рівні споживання вітаміну С, що склали 1524% добової норми (50 мг), що рекомендується, у користувачів добавок, проте навіть у тих, хто не приймав добавки, рекомендовані рівні були перевищені із середнім споживанням 210%.

Щоденне споживання, що перевищує норму, що рекомендується, було також виявлено для інших ключових поживних речовин, таких як залізо. Було виявлено, що добове споживання заліза становить 1874% від опублікованої корейської норми споживання (18 мг) для користувачів добавок порівняно з 62% рекомендованої норми для тих, хто не приймає добавки.Це драматичне відкриття стосувалося приблизно третини населення. Підвищене споживання двовалентного заліза призводить до утворення активних форм кисню та азоту (АОН), перекисного окислення ліпідів та окислювального стресу. Високі концентрації заліза у тканинах пов'язані з низкою патологій, включаючи деякі види раку, запалення, діабет, захворювання печінки та серця.

Незважаючи на ці тривожні цифри, залізні добавки дуже поширені. Його часто приймають разом із вітаміном З поліпшення засвоєння. Пошкоджуючий вплив високого споживання солей заліза чи вітаміну З потребує серйозного розгляду. Однак у тандемі цей коктейль дуже ефективний. Неконтрольована взаємодія вітаміну С та солей заліза призводить до окислювального стресу. У багатьох пацієнтів, які страждають на захворювання шлунково-кишкового тракту, такі як хвороба Крона і виразковий коліт, часто також спостерігається залізодефіцитна анемія, що вимагає спільного прийому вітаміну С і заліза.

Великий інтерес був виявлений до впливу добавок заліза на функцію шлунка у пацієнтів, які страждають на запальні захворювання, і у здорових людей. Численні дослідження продемонстрували індуковане залізом збільшення окисного ушкодження та тяжкості захворювання на тваринних моделях запалення шлунка. Зокрема, дослідження виявили індукцію виразки шлунка у щурів шляхом ін'єкції двовалентного заліза та аскорбінової кислоти. Однак двовалентне залізо або аскорбінова кислота при введенні окремо в стінку шлунка не викликали виразок пенетруючих. Автори припускають, що перекисне окислення ліпідів, опосередковане кисневими радикалами, відіграє вирішальну роль у патогенезі виразки, оскільки лікування супероксиддисмутаз значно знижує виразку в тандемі з перекисним окисленням. У довгостроковому дослідженні дієта, збагачена залізом, вплинула на збільшення захворюваності на колоректальну карциному при індукованому коліті у мишей.

Було показано, що у людей одноразова клінічна доза сульфату заліза спричиняє окисне ушкодження у здорових людей. Це дослідження розширює попередні повідомлення, що залізо індукує посилене перекисне окислення ліпідів у щурів. Перфузія фізіологічним розчином, що містить сульфат заліза, з використанням двопросвітної перфузійної трубки призвела до приблизно п'ятдесятикратного збільшення перекисного окиснення ліпідів, що вимірювалося за реактивними речовинами з тіобарбітурової кислоти. Цікаво, що антиоксидантна здатність збільшилася приблизно втричі при прийомі заліза.

У хворих на хворобу Крона лікування сульфатом заліза (120 мг протягом 7 днів) посилювало клінічні симптоми активності захворювання. Ці результати ясно показують, що неприродна концентрація солей заліза в болюсній дозі, що супроводжується надлишком вітаміну С, що відновлює, може серйозно пошкодити епітеліальну вистилку шлунково-кишкового тракту.



23 Мая 2024
Експерти назвали 5 спецій, які варто додавати у каву, щоб покращити смак
14 Мая 2024
Кулінарний експерт Метт Вебстер назвав спеції, які не лише підкреслять смак страв, а й покращать роботу мозку
09 Мая 2024
Якщо ви помічаєте, що голова у вас болить частіше і болючі відчуття стали незвичайними, варто відвідати остеопата.
03 Мая 2024
Середній вміст жиру в печінці зменшився на 6,6% при прийомі аспірину. Прийом плацебо, навпаки, збільшив це значення на 3,6%. Таким чином, різниця із плацебо склала 10,2%.
25 Апреля 2024
Вища точка любові до себе перебуває у «просто бути». Не виконувати якусь роботу, не грати якусь роль, не мчати по життю, висунувши язик, задовольняючи чиїсь нескінченні потреби і намагаючись заслужити любов, а просто бути. Такій, як хочеться тобі.
17 Апреля 2024
Шокуюче зізнання лікарки-хірурга
06 Апреля 2024
Рейтинг найкращих фармацевтичних компаній України за 2023 рік від Ukrainian Business Award
06 Апреля 2024
Багато симптомів СДУГ усуваються за допомогою поведінкової терапії та медикаментів; однак, навіть при комбінованому лікуванні, у третини пацієнтів все ще є симптоми.
06 Апреля 2024
Багато симптомів СДУГ усуваються за допомогою поведінкової терапії та медикаментів; однак, навіть при комбінованому лікуванні, у третини пацієнтів все ще є симптоми.
27 Марта 2024
Препарат Вабадін (симвастатин) виробництва компанії БерлінХемі АГ (Менаріні Груп) за результатами нашого спостереження продемонстрував достатню гіполіпідемічну ефективність, яка за кількісними параметрами відповідає результатам великих клінічних досліджень, а також хорошу переносимість.
Допомога
Реєстрація
У верхньому правому куті натисніть на покликання «реєстрація». Ви перейдете в реєстраційну форму, яку потрібно буде заповнити.
Детальніше
Доставка замовлення
Умови доставки замовлення
Детальніше
Пошук препарату
Пошук ліків організовано таким чином, щоб Ви змогли знайти ліки, що Вас цікавлять, навіть якщо Ви не впевнені в правильності написання його назви, а також запропонує Вам аналоги цих ліків
Детальніше
Повернення та обмін медикаментів
Відповідно до Правил реалізації лікарських засобів, лікарські засоби, предмети санітарної гігієни, лікарські косметичні засоби належної якості не підлягають обміну чи поверненню.
Детальніше
Оформлення замовлення
Послідовно введіть медикаменти, що цікавлять Ваc, за допомогою рядка пошуку
Детальніше
Способи оплати
31 Мая 2024
Спільне вживання солей заліза з вітаміном С посилює окислювальний стрес у шлунково-кишковому тракті, що призводить до утворення виразок у здорових людей, загострення хронічних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту та може призвести до раку.
23 Мая 2024
Експерти назвали 5 спецій, які варто додавати у каву, щоб покращити смак