Онлайн-чат Telegram
без перерви та вихідних
НОВОТИРАЛ (тиреотом) / NOVOTHYRAL (thyreotom)
табл. 75 мкг / 100 шт.
998,00 грн.
ГЕМАНГИОЛ (Пропранолол) / HEMANGIOL, HEMANGEOL (Propranolol)
р-р д/орал. прим. 3,75 мг/мл, фл. / 1 шт.
4369,00 грн.
МОВЕНТИГ, МОВАНТИК (Налоксегол) / MOVENTIG, MOVANTIK (Naloxegol)
табл. п/о 12,5 мг / 30 шт.
4430,00 грн.
ПЕТНИДАН сироп (Этосуксимид) - аналог Суксилеп / PETNIDAN (Ethosuximide)
сироп д/перорал. прим., 250 мл, фл. / 1 шт.
3348,43 грн.
НОВАМИНСУЛЬФОН (Метамизол натрий) / NOVAMINSULFON (Metamizole)
капли д/приема внутрь 500 мг/мл, фл. 50 мл / 1 шт.
1779,29 грн.
КСИПОГАММА (Ксипамид) / XIPAGAMMA (Xipamide) 40
табл. 40 мг / 100 шт.
584,00 грн.
КАРДИКЕТ РЕТАРД (Изосорбида динитрат) / CARDIKET RETARD (Isosorbide dinitrate) 40
табл. пролонг. дейст. 40 мг / 50 шт.
322,72 грн.
ТИРОЗОЛ (Тиамазол) / THYROZOL (Thiamazole)
табл. п/плен. оболочкой 10 мг / 50 шт.
470,02 грн.

Philippe Froguel пояснив причину короткого сну

21 Июня 2024
Тривалість сну може бути важливим регулятором маси тіла та обміну речовин. У великих вибірках населення повідомлялося про зв'язок між коротким звичним часом сну та підвищеним індексом маси тіла (ІМТ). Потенційна роль метаболічних гормонів у цій асоціації невідома.

Учасниками дослідження стали 1024 добровольці з Вісконсінського когортного дослідження сну, поздовжнього популяційного дослідження порушень сну. Учасники пройшли нічну полісомнографію та повідомили про свої звички сну за допомогою анкет та щоденників сну. Після полісомнографії ранкові зразки крові натще оцінювали на вміст сироваткового лептину та греліну (два ключові протилежні гормони в регуляції апетиту), адипонектину, інсуліну, глюкози та ліпідного профілю. Взаємозв'язок між цими показниками, ІМТ та тривалістю сну (звичайного та безпосередньо перед забором крові) досліджували з використанням множинної змінної регресії з контролем заважаючих факторів.

Спостерігався U-подібний криволінійний зв'язок між тривалістю сну та ІМТ. У осіб, які сплять менше 8 годин (74,4% вибірки), збільшення ІМТ було пропорційне зменшенню сну. Короткий сон був пов'язаний з низьким рівнем лептину (p для нахилу = 0,01) з прогнозованим зниженням лептину на 15,5% при звичному сні тривалістю 5 годин порівняно з 8 годинами та високим рівнем греліну (p для нахилу = 0,008) з прогнозованим підвищенням рівня греліну на 14,9%. для нічного (полісомнографічного) сну 5 годин проти 8 годин незалежно від ІМТ.

У учасників із коротким сном спостерігалося зниження рівня лептину та підвищення рівня греліну. Ці відмінності в лептині та греліні, ймовірно, підвищують апетит, що, можливо, пояснює збільшення ІМТ, яке спостерігається при короткій тривалості сну. У західних суспільствах, де хронічне обмеження сну є звичайним явищем та їжа широко доступна, зміни в гормонах, що регулюють апетит, з обмеженням сну можуть сприяти ожирінню.



12 Июня 2024
У цьому проспективному когортному дослідженні було виявлено, що зв’язок між гемовим залізом і ризиком колоректальної аденоми залежить від місця, нітрозилювання чи ні, а також від співвідношення з NEAC.
07 Июня 2024
За твердженням видатних дослідників Thomas Ems, Kayla St Lucia та Martin R. Huecker, залізо є важливим елементом різних метаболічних процесів у людини, включаючи синтез ДНК, транспорт електронів і транспорт кисню.
31 Мая 2024
Спільне вживання солей заліза з вітаміном С посилює окислювальний стрес у шлунково-кишковому тракті, що призводить до утворення виразок у здорових людей, загострення хронічних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту та може призвести до раку.
23 Мая 2024
Експерти назвали 5 спецій, які варто додавати у каву, щоб покращити смак
14 Мая 2024
Кулінарний експерт Метт Вебстер назвав спеції, які не лише підкреслять смак страв, а й покращать роботу мозку
09 Мая 2024
Якщо ви помічаєте, що голова у вас болить частіше і болючі відчуття стали незвичайними, варто відвідати остеопата.
03 Мая 2024
Середній вміст жиру в печінці зменшився на 6,6% при прийомі аспірину. Прийом плацебо, навпаки, збільшив це значення на 3,6%. Таким чином, різниця із плацебо склала 10,2%.
25 Апреля 2024
Вища точка любові до себе перебуває у «просто бути». Не виконувати якусь роботу, не грати якусь роль, не мчати по життю, висунувши язик, задовольняючи чиїсь нескінченні потреби і намагаючись заслужити любов, а просто бути. Такій, як хочеться тобі.
17 Апреля 2024
Шокуюче зізнання лікарки-хірурга
06 Апреля 2024
Рейтинг найкращих фармацевтичних компаній України за 2023 рік від Ukrainian Business Award
Допомога
Реєстрація
У верхньому правому куті натисніть на покликання «реєстрація». Ви перейдете в реєстраційну форму, яку потрібно буде заповнити.
Детальніше
Доставка замовлення
Умови доставки замовлення
Детальніше
Пошук препарату
Пошук ліків організовано таким чином, щоб Ви змогли знайти ліки, що Вас цікавлять, навіть якщо Ви не впевнені в правильності написання його назви, а також запропонує Вам аналоги цих ліків
Детальніше
Повернення та обмін медикаментів
Відповідно до Правил реалізації лікарських засобів, лікарські засоби, предмети санітарної гігієни, лікарські косметичні засоби належної якості не підлягають обміну чи поверненню.
Детальніше
Оформлення замовлення
Послідовно введіть медикаменти, що цікавлять Ваc, за допомогою рядка пошуку
Детальніше
Способи оплати
25 Июня 2024
Кістки ваших суглобів покриті гладким, губчастим матеріалом, який називається хрящем. Він амортизує кістки і дозволяє суглобу рухатися без болю. При артриті область у суглобі або навколо нього запалюється, викликаючи біль, скутість, а іноді й труднощі з рухом. Деякі типи артриту також вражають інші частини тіла, наприклад шкіру та внутрішні органи.
21 Июня 2024
Тривалість сну може бути важливим регулятором маси тіла та обміну речовин. У великих вибірках населення повідомлялося про зв'язок між коротким звичним часом сну та підвищеним індексом маси тіла (ІМТ). Потенційна роль метаболічних гормонів у цій асоціації невідома.