Онлайн-чат Telegram
без перерви та вихідних
НОВОТИРАЛ (тиреотом) / NOVOTHYRAL (thyreotom)
табл. 75 мкг / 100 шт.
998,00 грн.
ГЕМАНГИОЛ (Пропранолол) / HEMANGIOL, HEMANGEOL (Propranolol)
р-р д/орал. прим. 3,75 мг/мл, фл. / 1 шт.
4369,00 грн.
МОВЕНТИГ, МОВАНТИК (Налоксегол) / MOVENTIG, MOVANTIK (Naloxegol)
табл. п/о 12,5 мг / 30 шт.
4430,00 грн.
ПЕТНИДАН сироп (Этосуксимид) - аналог Суксилеп / PETNIDAN (Ethosuximide)
сироп д/перорал. прим., 250 мл, фл. / 1 шт.
3348,43 грн.
НОВАМИНСУЛЬФОН (Метамизол натрий) / NOVAMINSULFON (Metamizole)
капли д/приема внутрь 500 мг/мл, фл. 50 мл / 1 шт.
1779,29 грн.
КСИПОГАММА (Ксипамид) / XIPAGAMMA (Xipamide) 40
табл. 40 мг / 100 шт.
584,00 грн.
КАРДИКЕТ РЕТАРД (Изосорбида динитрат) / CARDIKET RETARD (Isosorbide dinitrate) 40
табл. пролонг. дейст. 40 мг / 50 шт.
322,72 грн.
ТИРОЗОЛ (Тиамазол) / THYROZOL (Thiamazole)
табл. п/плен. оболочкой 10 мг / 50 шт.
470,02 грн.

Член Американського коледжу ревматології пояснив артрит

25 Июня 2024
Кістки ваших суглобів покриті гладким, губчастим матеріалом, який називається хрящем. Він амортизує кістки і дозволяє суглобу рухатися без болю. При артриті область у суглобі або навколо нього запалюється, викликаючи біль, скутість, а іноді й труднощі з рухом. Деякі типи артриту також вражають інші частини тіла, наприклад шкіру та внутрішні органи.

Кістки ваших суглобів покриті гладким, губчастим матеріалом, який називається хрящем. Він амортизує кістки і дозволяє суглобу рухатися без болю. При артриті область у суглобі або навколо нього запалюється, викликаючи біль, скутість, а іноді й труднощі з рухом. Деякі типи артриту також вражають інші частини тіла, наприклад шкіру та внутрішні органи.

Девід Зелман, доктор медичних наук, що отримав ступінь бакалавра в Syracuse University, доктор медичних наук у SUNY Downstate Medical Center та стипендію з ревматології в LSU Medical Center, структурував розуміння артриту, а саме причини, симптоми, діагностику та лікування.

 

Деякі з найбільш поширених типів артриту:

Остеоартроз. Це найпоширеніший вид. Це спричиняє зношування хрящів на кінцях ваших кісток. Це змушує кістки тертися одна об одну. Ви можете відчувати біль у пальцях, колінах або стегнах.

Розпад хряща або дегенерація остеоартриту часто відбувається з віком. Ось чому остеоартрит іноді називають дегенеративним захворюванням суглобів. Але якщо є інші причини, це може початися набагато раніше. Наприклад, спортивна травма, як-от розрив передньої хрестоподібної зв’язки (ACL) або перелом біля суглоба, може призвести до артриту. Це може статися в будь-якому суглобі, але найчастіше вражає руки та суглоби, що несуть вагу, наприклад колінні, тазостегнові та фасеткові суглоби (у хребті).

Ревматоїдний артрит. Це довготривале захворювання може вражати суглоби будь-якої частини тіла, але найчастіше вражає кисті, зап’ястки та коліна. При ревматоїдному артриті імунна система – захисна система організму від хвороби – помилково атакує суглоби та спричиняє набрякання оболонки суглоба. Запалення поширюється на сусідні тканини і може пошкодити хрящі та кістки. У більш важких випадках ревматоїдний артрит може вражати інші ділянки тіла, наприклад шкіру, очі та нерви.

Подагра. Це болісний стан, який виникає, коли організм не може позбутися природної речовини, яка називається сечовою кислотою. Надлишок сечової кислоти утворює голчасті кристали в суглобах, які викликають виражене запалення з набряком і сильним болем. Від подагри найчастіше страждають суглоби великого пальця стопи, колінні та зап’ясткові суглоби.

 

Що викликає артрит?

Причина багатьох видів артриту невідома. Дослідники вивчають роль генетики (спадковості) і способу життя у розвитку артриту.

 

Є кілька речей, які можуть підвищити ризик розвитку артриту, зокрема:

 

Вік З часом ваші суглоби, як правило, зношуються. Тому ризик розвитку артриту, особливо артрозу, зростає з віком.

 

секс. Більшість видів артриту частіше зустрічаються у жінок, за винятком подагри.

 

Гени. Деякі типи артриту є сімейними. Такі захворювання, як ревматоїдний артрит, вовчак і анкілозуючий спондиліт, наприклад, пов’язані з певними генами.

 

Зайва вага. Надмірна вага створює додаткове навантаження на суглоби, що несуть вагу, збільшує зношування та ризик артриту, особливо остеоартриту.

 

Травми. Вони можуть спричинити пошкодження суглобів, що може призвести до деяких типів стану.

 

Інфекція. Бактерії, віруси або грибки можуть вражати суглоби та викликати запалення.

 

Робота. Деякі роботи, які включають повторювані рухи або підйом важких, можуть навантажувати суглоби або спричиняти травму, що може призвести до артриту, зокрема остеоартриту. Наприклад, якщо вам потрібно робити багато згинань колін і присідань на роботі, ви можете отримати остеоартрит.

 

Симптоми

Різні типи артриту мають різні симптоми, які залежать від людини. Остеоартрит зазвичай не викликає жодних симптомів поза суглобом. Симптоми інших типів артриту можуть включати втому, лихоманку, висип і ознаки запалення суглобів, включаючи:

 

Біль

Набряк

Жорсткість

Ніжність

Почервоніння

Тепло

Деформація суглобів

 

Як діагностується артрит?

Діагноз артрит - це перший крок до лікування. Ваш лікар:

 

Розгляньте свою повну історію хвороби. Це включатиме опис ваших симптомів.

 

Проведіть фізичний огляд. Ваш лікар перевірить, чи немає набряклості суглобів, болючості, почервоніння, тепла або втрати рухливості в суглобах.

 

Використовуйте візуалізаційні тести, такі як рентген. Вони часто можуть визначити, який у вас артрит. Рентгенівські промені використовуються для діагностики остеоартриту, часто показуючи втрату хряща, кісткові шпори, а у важких випадках – тертя кістки об кістку.

 

Перевірте свою суглобову рідину. Іноді аспірація суглоба (за допомогою голки для взяття невеликого зразка рідини з суглоба для тестування) і аналізи крові використовуються, щоб відрізнити остеоартрит від інших типів.

 

Якщо ваш лікар підозрює інфекційний артрит як ускладнення якогось іншого захворювання, дослідження зразка рідини з ураженого суглоба зазвичай підтвердить діагноз і визначить, як його лікувати.

 

Перевірте свою кров або сечу. Ці тести можуть допомогти вашому лікареві визначити тип артриту у вас або виключити інші захворювання як причину ваших симптомів.

 

Аналізи крові на ревматоїдний артрит включають аналізи на антитіла, звані ревматоїдними факторами (РФ), які є в крові більшості людей з ревматоїдним артритом, хоча РФ також може бути присутнім при інших захворюваннях.

 

Новіший тест на ревматоїдний артрит, який вимірює рівень антитіл у крові (так званий тест на анти-CCP), є більш специфічним і має тенденцію бути вищим лише у людей, які мають або збираються захворіти на ревматоїдний артрит. Наявність анти-CCP-антитіл також може бути використана для прогнозування того, які люди хворітимуть на більш важкий ревматоїдний артрит.

 

Як лікується артрит?

Метою лікування є полегшення болю, збільшення рухливості та міцності суглобів, а також контроль захворювання, наскільки це можливо. Ваш лікар має ряд варіантів, які допоможуть вам впоратися з болем, запобігти пошкодженню суглоба та утримати запалення.

 

Лікування артриту може включати відпочинок, професійну або фізіотерапію, гарячі або холодні компреси, захист суглобів, фізичні вправи, ліки та іноді хірургічне втручання для усунення пошкодження суглобів. Ваш план лікування може включати більше одного з них.

 

Загалом лікування остеоартриту може допомогти полегшити біль і скутість, але хвороба може продовжувати погіршуватися. Те ж саме стосувалося ревматоїдного артриту в минулому, але тепер лікування може уповільнити або зупинити прогресування ураження артритом.



21 Июня 2024
Тривалість сну може бути важливим регулятором маси тіла та обміну речовин. У великих вибірках населення повідомлялося про зв'язок між коротким звичним часом сну та підвищеним індексом маси тіла (ІМТ). Потенційна роль метаболічних гормонів у цій асоціації невідома.
12 Июня 2024
У цьому проспективному когортному дослідженні було виявлено, що зв’язок між гемовим залізом і ризиком колоректальної аденоми залежить від місця, нітрозилювання чи ні, а також від співвідношення з NEAC.
07 Июня 2024
За твердженням видатних дослідників Thomas Ems, Kayla St Lucia та Martin R. Huecker, залізо є важливим елементом різних метаболічних процесів у людини, включаючи синтез ДНК, транспорт електронів і транспорт кисню.
31 Мая 2024
Спільне вживання солей заліза з вітаміном С посилює окислювальний стрес у шлунково-кишковому тракті, що призводить до утворення виразок у здорових людей, загострення хронічних запальних захворювань шлунково-кишкового тракту та може призвести до раку.
23 Мая 2024
Експерти назвали 5 спецій, які варто додавати у каву, щоб покращити смак
14 Мая 2024
Кулінарний експерт Метт Вебстер назвав спеції, які не лише підкреслять смак страв, а й покращать роботу мозку
09 Мая 2024
Якщо ви помічаєте, що голова у вас болить частіше і болючі відчуття стали незвичайними, варто відвідати остеопата.
03 Мая 2024
Середній вміст жиру в печінці зменшився на 6,6% при прийомі аспірину. Прийом плацебо, навпаки, збільшив це значення на 3,6%. Таким чином, різниця із плацебо склала 10,2%.
25 Апреля 2024
Вища точка любові до себе перебуває у «просто бути». Не виконувати якусь роботу, не грати якусь роль, не мчати по життю, висунувши язик, задовольняючи чиїсь нескінченні потреби і намагаючись заслужити любов, а просто бути. Такій, як хочеться тобі.
17 Апреля 2024
Шокуюче зізнання лікарки-хірурга
Допомога
Реєстрація
У верхньому правому куті натисніть на покликання «реєстрація». Ви перейдете в реєстраційну форму, яку потрібно буде заповнити.
Детальніше
Доставка замовлення
Умови доставки замовлення
Детальніше
Пошук препарату
Пошук ліків організовано таким чином, щоб Ви змогли знайти ліки, що Вас цікавлять, навіть якщо Ви не впевнені в правильності написання його назви, а також запропонує Вам аналоги цих ліків
Детальніше
Повернення та обмін медикаментів
Відповідно до Правил реалізації лікарських засобів, лікарські засоби, предмети санітарної гігієни, лікарські косметичні засоби належної якості не підлягають обміну чи поверненню.
Детальніше
Оформлення замовлення
Послідовно введіть медикаменти, що цікавлять Ваc, за допомогою рядка пошуку
Детальніше
Способи оплати
25 Июня 2024
Кістки ваших суглобів покриті гладким, губчастим матеріалом, який називається хрящем. Він амортизує кістки і дозволяє суглобу рухатися без болю. При артриті область у суглобі або навколо нього запалюється, викликаючи біль, скутість, а іноді й труднощі з рухом. Деякі типи артриту також вражають інші частини тіла, наприклад шкіру та внутрішні органи.
21 Июня 2024
Тривалість сну може бути важливим регулятором маси тіла та обміну речовин. У великих вибірках населення повідомлялося про зв'язок між коротким звичним часом сну та підвищеним індексом маси тіла (ІМТ). Потенційна роль метаболічних гормонів у цій асоціації невідома.